اقدامات بعد از جراحی بینی

هر آنچه باید راجع به اسپلینت بینی بدانید!

جراحی زیبایی بینی یکی از عمل‌هایی به شمار می‌رود که طی سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این عمل به منظور رفع ایرادهای ساختاری مثل انحراف و شکستگی یا ایرادهای ساختار تنفسی صورت می‌گیرد. معمولا بلافاصله بعد از عمل تا یک هفته بعد، یک آتل پلاستیکی روی بینی یا داخل سوراخ‌ها قرار می‌گیرد. برخی از افراد به دلیل ترس از این اسپلینت و فرایند خارج کردن آن، از انجام عمل بینی منصرف می‌شوند. با این حال کسب آگاهی نسبت به اسپیلنت بینی می‌تواند زیباجویان را در تصمیم‌گیری یاری کند.

اسپلینت بینی چیست؟

اسپلیت بینی یا گچ بینی نوعی آتل است که برای ثابت نگه داشتن بینی بعد از عمل جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسپلینت‌هایی که بعد از عمل بینی مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولا از جنس پلاستیک، آلومینیوم یا سیلیکون ساخته می‌شود. مهم‌ترین نکته در ساختار اسپلینت، هایوآلرژیک بودن یا غیرحساسیت‌زا بودن مواد به کار رفته در آن است. اسپلینت‌ها انواع مختلفی دارند و از می‌توان آن‌ها را به شکل‌های مختلفی به کار برد.

اسپلینت بینی

نوشته های مشابه

انواع اسپیلت بینی

اسپلینت‌هایی که در جریان جراحی بینی مورد استفاده قرار می‌گیرند را می‌توان به دو دسته اسپلینت داخلی و خارجی تقسیم‌بندی کرد. این دو دسته را در ادامه بیشتر بررسی خواهیم کرد.

اسپلینت خارج بینی

اسپیلینت خارج بینی در تمام جراحی‌های بینی و برای ثابت نگه داشتن استخوان و غضروف مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از قرار دادن اسپلینت در جای مناسب، آن را با یک چسب فیکس می‌کنند. در گذشته به جای این نوع اسپلینت از ترکیب باند گچی و آب استفاده می‌شد که به نسبت سنگین‌تر بود و شرایط سختی را برای زیباجویان رقم می‌زد.

اسپلینت داخل بینی

اسپلینت‌های داخلی معمولا بعد از اقدام سپتوپلاستی در جراحی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اسپلینت‌ها جنس سیلیکونی نرمی دارند و هر یک از آن‌ها داخل یکی از سوراخ‌های بینی قرار می‌گیرد. اسپلینت داخلی لوله‌ای با انحنای کم است که از دهانه بینی تا داخل حفره بینی را پوشش می‌دهد. این نوع اسپیلنت به طور موقت با یک یا دو بخیه به دیوار داخلی بینی متصل می‌شود و معمولا بعد از یک هفته می‌توان آن‌ها را خارج کرد.

اسپلینت‌های داخلی یا تامپون سیلیکونی به دو دسته ساده یا تخت و airway دار تقسیم‌بندی می‌شوند:

اسپلینت داخلی ساده: این مدل دارای دو قطعه قرینه و تخت است که یک طرف آن فرم سپتوم بینی و طرف دیگر به فرم دیواره جانبی است. این تامپون‌ها معمولا برای ثابت نگه داشتن تیغه میانی بینی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اسپلینت‌های airway دار: این نوع اسپلینت‌های داخلی دارای مجرایی هستند که راه هوایی را باز نگه می‌دارند. همچنین با استفاده از  این اسپلینت‌ها، ترشحات داخل حفره بینی به خارج هدایت می‌شوند.

اسپلینت بینی

دلایل استفاده از اسپلینت بینی

اسپلینت‌های داخلی و خارجی پس از جراحی بینی به دلایل مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر کدام از این اسپلینت‌ها نقش مجزایی دارند و در ترکیب با یکدیگر می‌توانند شرایط دلخواه را برای بینی عمل شده به وجود بیاورند.

دلایل استفاده از اسپلینت خارجی 

اصلی‌ترین دلایل استفاده از اسپلینت خارجی بینی شامل حفظ شکل بینی، کمک به کاهش ورم و محافظت از بینی می‌شود. در ادامه جزئیات هر مورد را بررسی می‌کنیم.

حفظ شکل بینی با استفاده از اسپلینت خارجی

ثابت بودن استخوان و غضروف در طی یک هفته بعد از عمل، تاثیر شگرفی بر فرم نهایی بینی دارد. اسپلینت خارجی باعث می‌شود تمام اجزای بینی به طور ثابت در جای خود قرار بگیرند و فرصتی برای بهبود داشته باشند.

اسپلینت خارجی و کمک به کاهش ورم بینی

یکی از رایج‌ترین عوارض عمل بینی، ورم پس از جراحی است که می‌توان با استفاده از روش‌هایی این ورم را کنترل کرد. اسپلینت خارجی با ساختار قوی خود کمک می‌کند که پوست بینی به خوبی روی غضروف بچسبد و فضای موجود برای ورم را از بین می‌برد. با وجود استفاده از این ساختار، همچنان امکان وجود ورم جزئی وجود دارد.

محافظت از بینی با استفاده از اسپلینت خارجی

دوران نقاهت عمل بینی می‌تواند سخت باشد، چرا که بافت بینی نسبت به هرگونه ضربه یا عفونت، آسیب‌پذیر است. زیباجویان باید علاوه از نگهداری مناسب از آتل یا اسپلینت، از فعالیت‌ سنگین، بلند کردن اجسام و پایین گرفتن سر خودداری کنند.

دلایل استفاده از اسپلینت داخلی 

اسپلینت داخلی بینی شرایط مناسبی را برای ثابت نگه داشتن سپتوم یا تیغه بینی فراهم می‌کند. همچنین این نوع اسپلینت با فشردن اجزای داخلی پوست و غشای مخاطی بینی، میزان خونریزی و هماتوم را کاهش می‌دهد. اسپلینت داخلی بینی باعث می‌شود پوشش مخاطی فضای بینی به سطح داخلی استخوان و سپتوم بچسبد و التیام بافت بینی سریع‌تر رخ بدهد.

اسپلینت بینی

مراقبت از اسپلینت بینی

با توجه به اهمیت اسپلینت در ساختار نهایی بینی، یکی از مهم‌ترین نکات در دوران نقاهت عمل بینی، مراقبت از این اسپلینت است. به طور کلی مهم‌ترین نکات در زمینه نگهداری از اسپلینت شامل موارد زیر می‌شود:

جلوگیری از خیس شدن اسپلینت

خیس شدن اسپلینت می‌توان باعث شل شدن جایگاه آن و تغییر وضعیتش بشود. جدا از آن این رطوبت می‌تواند برای پوست بینی مضر باشد و حساسیت یا خارش ایجاد کند. بنابراین اگر مجبور شدید صورت خود را بشویید، مراقب باشید که اسپلینت خارجی خیس نشود.

عوض کردن پانسمان روی اسپلینت

تیم جراحی موظف است دستورالعمل‌هایی را در مورد مراقبت‌های بعد از عمل به شما ارائه دهد. در صورت نیاز به تعویض پانسمان روی اسپلینت، حتما از تیم جراحی و پزشک درخواست کنید روش صحیح تعویض پانسمان را به شما یا همراهتان آموزش دهد.

جلوگیری از آسیب ضربه به اسپلینت

از ورود هرگونه آسیب یا ضربه به اسپلینت جلوگیری کنید. حتی بهتر است در طی ساعات اولیه بعد از عمل، از لمس کردن اسپلینت خارجی خودداری کنید تا به طور ناخواسته آسیبی به بینی خود وارد نکنید.

اسپلینت بینی

استفاده از نرمال سالین برای شستشوی بینی

در روزهای آخر دوره نقاهت می‌توانید به دستور پزشک و جهت کاهش تشکیل مخاط در اطراف اسپلینت از اسپری‌ها یا سرم‌های نرمال سالین استفاده کنید.

برداشتن اسپلینت پس از جراحی 

اسپلینت بینی در طولانی مدت باعث ایجاد حس ناراحتی و سنگینی بینی می‌شود. با این وجود برای بهبود کامل و زیبایی بینی، زمان برداشتن گچ بینی و اسپیلنت داخلی توسط جراح مشخص می‌شود. این زمان به اقدامات انجام شده بر روی بینی در طی جراحی نیز بستگی دارد. معمولا با انجام عمل زیبایی باید حدود یک هفته تا ده روز این اسپلینت‌ها بر رو ساختار بینی قرار بگیرند.

زیباجو باید ساعاتی پیش از برداشتن اسپلینت دوش بگیرد تا اسپلینت از حالت سفت و مقاوم خود خارج شود. برداشتن اسپلینت خارجی هیچ دردی ندارد و اکثر بیماران این مرحله را بدون سختی پشت سر می‌گذارند. از سوی دیگر هنگام برداشتن اسپلینت داخلی ممکن است زیباجویان احساس فشار و درد خفیفی را احساس کنند. البته این درد کاملا موقتی است و تا مدتی پس از خروج اسپلینت به طور کامل از بین می‌رود.

مراقبت بعد از برداشتن اسپلینت بینی

پس از برداشتن اسپلینت باید با استفاده از کمپرس سرد، استراحت کافی و مصرف غذاهای بدون نمک میزان ورم بینی را کنترل کنید. سایر دستورالعمل‌های مراقبت از اسپلینت بینی باید توسط یک تیم جراحی مجرب در اختیار شما قرار بگیرد. کلینیک زیبایی سه رخ، یکی از بهترین کلینیک‌های زیبایی در شهر تهران است که با پزشکان متخصص و ماهری همکاری می‌کند. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو تایم مشاوره، با همکاران ما در تیم سه رخ در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا