آلارپلاستی چیست؟
شاید در سالهای گذشته به دلیل عدم رشد و ارتقای دانش پزشکی تنها یک روش برای اصلاح فرم بینی وجود داشت اما امروزه تکنیکهای و روشهای متعددی وجود دارد که از طریق هرکدام میتوان یکی از اشکالات بینی را برطرف کرد. آلارپلاستی در واقع یکی از تکنیکهای جراحی بینی است. این که آلارپلاستی چیست؟ برای چه افرادی مناسب است؟ روش انجام آن چیست؟ کدام عیب بینی را برطرف میکند؟ و… سوالاتی است که در ادامه به آنها پاسخ خواهیم داد.
آلارپلاستی به چه معناست؟
گفتیم یکی از تکنیکهای جراحی بینی آلارپلاستی است. آلارپلاستی به معنای کوچک کردن پرههای بینی است و برای کسانی که تنها میخواهند از طریق جراحی بینی پرههای بینی خود را کوچک کنند بسیار مناسب است. هزینه عمل بینی با این روش کمتر از رینوپلاستی خواهد بود.
نمیتوان گفت به صورت قطعی اما بیشتر افرادی که بینی گوشتی دارند، پرههای بینی آنها نیز پهن است و برای اصلاح آن باید عمل آلارپلاستی را انجام دهند. این پهن بودن بینی گاهی نیز میتواند به علت داشتن پوست ضخیم (در بینیهای گوشتی) و تجمع بافت سلولی بیشتر در این قسمت باشد. امروزه از طریق آلارپلاستی به راحتی میتوان پرههای بینی را باریک کرد و در نهایت باعث میشود بینی شما به فرم دلخواهتان تبدیل شود.
تعیین فرم بینی در آلارپلاستی
قبل از جراحی آلارپلاستی، پزشک از طریق کشیدن خطوط مختلف روی بینی بیمار، تا حدودی فرم نهایی بینی را به او نشان میدهد. علاوهبر این استفاده از عکسبرداریهای به روز و کمک از ابزارهای نوین، باعث میشود جراح بتواند فرم کلی بینی بیمار را از طریق تصویرهای چند بعدی به او نشان دهد.
نوع بیهوشی آلارپلاستی
در اغلب تکنیکهای جراحی بینی، لازم است پزشک بیمار را به شکل کامل بیهوش کند و سپس جراحی را آغاز کند. در حالی که در جراحی بینی به سبک آلارپلاستی، بیحسی موضعی نیز پاسخگو خواهد بود و لازم نیست حتما بیمار به طور کامل بیهوش شود.
روشهای جراحی آلارپلاستی چیست؟
نوع برش بینی در جراحی آلارپلاستی متفاوت است و جراح نسبت به فرم بینی شما و همچنین با توجه به فرم بینی درخواستی و سلیقه شما، در نهایت یکی از این تکنیکها را استفاده میکند. در ادامه درباره این سه تکنیک ببشتر صحبت خواهیم کرد.
برش ویر
نام این تکنیک از ابداعکننده آن یعنی رابرت ویر گرفته شده است. برش ویر یکی از پرطرفدارترین تکنیکها برای اصلاح پرههای بینی است. این برش نیز در نهایت به کوچک شدن پهنای بینی منجر میشود اما نوع بخیه زدن در این روش با دقت بیشتری نسبت به سایر روشها انجام خواهد شد.
در برش ویر پزشک تمام تلاش خود را میکند تا بخیههای روی بینی را به گونهای بزند که دقیقا روی خطوط بینی قرار بگیرند. این کار باعث میشود در نهایت کمترین جای بخیه روی بینی بماند؛ به همین علت است که میگوییم این روش در بین بیماران پرطرفدارتر و از محبوبیت بیشتری برخوردار است. البته توجه کنید که مهارت پزشک نیز در این تکنیک بسیار مهم است و باید حتما به پزشکی حاذق مراجعه کنید.
برش قاچی
شاید برایتان جالب باشد اما در تکنیک برش قاچی در آلارپلاستی به اندازه سوراخهای بینی بیمار دست زده نمیشود و پس از جراحی اندازه سوراخهای بینی تغییری نخواهد کرد. در این روش جراحی، پزشک از طریق برشهایی که در قسمت خارجی بینی ایجاد میکند، بافت اضافی جمع شده در قسمت پرههای بینی که در اصطلاح پزشکی به آن آلار نیز میگویند را حذف میکند. پس از جراحی با این تکنیک، ممکن است کمی اثر بخیهها روی بینی بیمار باقی بماند.
برش پایه
این برش دقیقا در قسمتی از بینی زده میشود که به گونه متصل میشود. در صورتی که این برش دقیق و ظریف باشد، پس از جراحی جای بخیه کمی روی بینی باقی خواهد ماند. ترکیب برش پایه که به آن برش sill نیز میگویند با برش قاچی در نهایت باعث میشود تا علاوهبر پهنای بینی، سوراخهای بینی نیز کوچک شوند.
در نهایت پزشکان برای ایجاد بهترین نتیجه، از چند تکنیک و چند برش کنار هم استفاده میکنند و تفکیک برشها به این معنا نیست که پزشک تنها از یک مدل برش برای اصلاح فرم بینی و کوچک کردن پرههای بینی استفاده میکند.
دوره نقاهت آلارپلاستی
بعد از جراحی بینی، کبودی و تورم صورت تا حدود یک هفته طبیعی است اما در آلارپلاستی شدت این کبودیها بسیار کمتر از جراحی رینوپلاستی یا همان عمل زیبایی بینی خواهد بود. دوره نقاهت این جراحی بسیار آسانتر است زیرا وسعت جراحی در آلارپلاستی از جراحی کامل بینی کمتر است و آسیب کمتری به بافتها و سلولهای بینی وارد میشود.
تا حدود دو الی سه روز بینی شما قرمز است و کمی ورم دارد که این موضوع در طولانیترین مدت بعد از حدود یک هفته به صورت کامل بهبود مییابد. برای بهبود کامل بینی نیز باید حدود دو الی سه ماه صبر کنید که باز هم نسبت به جراحی بینی کامل این مقدار کمتر است و راحتتر سپری میشود.
عوارض بعد از آلارپلاستی چیست؟
آلارپلاستی نیز مانند سایر روشهای جراحی عوارضی دارد که در صورت عدم توجه به نکات مراقبتی قبل و بعد جراحی بینی، ممکن است بیمار با آنها درگیر شود. در ادامه دو مورد از مهمترین این عوارض را به شما معرفی خواهیم کرد اما توجه کنید که به علت سبک بودن این جراحی، شدت این عوارض کمتر از حالت معمول خواهد بود.
عفونت بعد از آلارپلاستی
عفونت یکی از جدیترین عوارضی است که برای کمتر کسی به وجود میآید. این عفونت ممکن است در اثر موارد مختلفی مثل عدم رعایت نکات بهداشتی در اتاق عمل و عدم استفاده از وسایل استریل، عدم رعایت نکات بهداشتی پس از عمل و… به وجود آید. برای جلوگیری از این عارضه در وهله اول باید در انتخاب محل انجام جراحی و دقت و وسواس پزشک دقت به خرج دهید. رعایت بهداشت فردی و مراقبت صحیح بعد از عمل نیز نقش مهمی خواهد داشت.
باقی ماندن جای زخم روی بینی
در صورتی که پزشک از تکنیک مناسبی استفاده نکند و مهارت کافی نداشته باشد، ممکن است جای بخیه روی بینی شما باقی بماند. بهتر است با مشورت با مراجعین قبلی پزشکان و بررسی نمونه کارهای ایشان تا حد امکان از بروز چنین عارضهای جلوگیری کنید.
احساس درد، تورم و قرمزی از دیگر عوارضی است که ممکن است پس از جراحی آلارپلاستی برای شما به وجود آید.
مراقبتهای قبل و بعد آلارپلاستی چیست؟
نکات مراقبتی قبل و بعد عمل آلارپلاستی به پشت سر گذاشتن عملی راحتتر و دوران نقاهتی کوتاهتر کمک خواهند کرد. بهتر است به این نکات حداقل دو هفته قبل از عمل و دو هفته پس از آن دقت ویژهای داشته باشید.
- عدم استفاده از الکل و مواد مخدر
- ناشتا بودن قبل عمل
- دقت در انتخاب پزشک و کلینیک
- استفاده از کمپرس آب سرد
- استفاده از چسب مخصوص
- عدم انجام ورزشهای سخت و سنگین
- جلوگیری از دست کاری کردن بینی
در نهایت چگونه بهترین نتیجه را از آلارپلاستی بگیریم؟
افزایش آگاهی شما درباره این که جراحی آلارپلاستی چیست؟ باعث میشود با اطلاعات بیشتری در این باره تصمیم بگیرید و با آگاهی کامل، اقدام به جراحی بینی کنید. پیشنهاد میکنیم برای کاهش عوارض این جراحی و دریافت نتیجه مناسب، به پزشک و کلینیک مناسب جراحی بینی مراجعه کنید. پزشکان کلینیک سه رخ با مهارت و تجربهای که دارند میتوانند بینی شما را با توجه به سلیقه شما جراحی کنند. علاوهبر این جراحان این کلینیک با بررسی وضعیت بدن شما، فرم بینی و… مناسبترین تکنیک را انتخاب میکنند که باعث میشود در نهایت بیمار رضایت کافی از جراحی خود داشته باشد.