آزمایشات قبل جراحی بینی جهت بررسی سلامت مراجعین
برای انجام جراحیهای زیبایی، پیش از عمل پزشک از بیمار میخواهد جواب برخی آزمایشها را در جلسات مشاورهای که پیش از جراحی تشکیل میشود به او نشان دهد. عمل بینی نیز از این قاعده مستثنی نیست و لازم است قبل از جراحی، پزشک از طریق این آزمایشها با وضعیت جسمانی بیمار آشنا شود. آزمایشهای مختلف و متعددی وجود دارد که در هرکدام از آنها یک ویژگی بررسی میشود. وضعیت کبد، وضعیت قلب، ریه و… همگی مواردی هستند که میتوان از طریق انجام آزمایشات قبل جراحی بینی به آن پی برد.
انواع آزمایشات قبل جراحی بینی چیست؟
در ادامه قصد داریم آزمایشهای متعددی که قبل از جراحی بینی انجام میشوند را به شما معرفی کنیم. انجام تمام این آزمایشها واجب نیستند و پزشک بنابر صلاحدید خود از شما میخواهد برخی از آنها را انجام دهید. بعضی از آنها نیز ضروری هستند و با هر شرایط بدنی که دارید باید آنها را انجام دهید.
آگاهی پزشک از نتیجه این آزمایشها باعث میشود تا پزشک به صورت کامل با شرایط بدنی شما آشنا شود و از وجود بیماریهای مهمی مثل بیماری قلبی، بیماری ریوی، کلیوی، کمبود فاکتور انعقاد خون و… اطلاع داشته باشد. آگاهی پزشک باعث میشود اگر بیماری خاصی داشته باشید که جراحی بینی با آن خطرناک باشد، شما را به پزشک متخصص مربوطه ارجاع میدهد. در ادامه دقیقتر به این آزمایشات خواهیم پرداخت.
آزمایش خون
آزمایش خون یکی از متداولترین آزمایشات قبل جراحی بینی است. در این آزمایش موارد بسیاری بررسی میشود. فاکتورهایی که در آزمایش خون بررسی میشوند شامل موارد زیر میشود.
FBS
FBS در واقع همان قند خون در زمان ناشتایی است. میزان قند خون باید به حد نرمال باشد و اگر قند خون شما کمتر یا بیشتر از حالت معمول باشد، ممکن است حین جراحی به ویژه حین بیهوشی خطراتی را برای شما به همراه داشته باشد. به همین علت قند خون ناشتا حتما باید بررسی شود تا پزشک بتواند از بروز مشکلات حین جراحی جلوگیری کند.
PTT و PT
انعقاد خون یکی از موارد مهمی است که باید قبل از جراحی بینی حتما بررسی شود. سوالی که پیش میآید این است که انعقاد خون چیست و چرا اندازهگیری آن از اهمیت بالایی برخوردار است؟ زمانی که قسمتی از بدن شما دچار بریدگی میشود مهم است که بدن قابلیت جلوگیری از خونریزی را داشته باشد و بعد از گذشت زمانی، خونریزی تمام شود.
قبل از جراحی بینی لازم است پزشک از این موضوع آگاه باشد تا حین جراحی بیمار با کمبود خون مواجه نشود. واضح است در طول جراحی، مویرگهای بینی آسیب میبینند که در صورت کم بودن فاکتور انعقاد خون، میزان خونریزی غیر قابل کنترل خواهد بود و این موضوع بسیار خطرناک است.
HCG
انجام بیهوشی و انجام جراحی بینی برای بانوان باردار خطرناک خواهد بود. به همین علت پزشک از بانوان میخواهد در آزمایشهایی که قبل از جراحی بینی انجام میدهند، میزان HCG خون را نیز اندازهگیری کنند. با بررسی این مورد، میتوان باردار بودن یا نبودن بانوان را بررسی کرد. تست بارداری یکی از تستهای مهم قبل از جراحی بینی است.
گلبولهای سفید
کم و زیاد بودن میزان گلبول سفید در خون میتوان نشان از وجود بیماریهای مختلف در بدن باشد. از آن جایی که گلبولهای سفید در بدن در ایمنی نقش دارند؛ به همین علت اگر مقدار آنها در بدن بیشتر از حالت عادی و نرمال باشد، نشان از وجود بیماری عفونی خواهد بود.
کمبود گلبول سفید در خون نیز نشان از وجود بیماریهایی مثل ایدز، هپاتیت، لوسمی و… است. اگر بیمار با بیماریهای عفونی درگیر باشد که باید قبل از جراحی نسبت به درمان آنها اقدام کند و اگر با سایر بیماریها درگیر باشد نیز پزشک باید از آنها آگاه باشد تا مراقبتهای لازم را حین جراحی به عمل آورد.
گلبولهای قرمز
گلبول قرمز نقش مهمی در بدن دارد و در واقع اکسیژنرسانی در بدن به وسیله گلبولهای قرمز انجام میشود. به همین علت است که وجود تعداد کافی از گلبولهای قرمز در خون حین جراحی بینی واجب و ضروری است. علاوهبر اکسیژن، لازم است مواد مغذی و مواد مورد نیاز برای بهبود هرچه سریعتر بافتهای آسیب دیده بینی برسند.
اگر میزان گلبولهای قرمز خون از حد معمول آن پایینتر باشد و بیمار دچار کمخونی باشد، باعث میشود دوره نقاهت بیمار کندتر از سایر افراد پیش برود. در حین جراحی مقداری خون از بدن بیمار خارج میشود. اگر کمخونی بیمار خیلی شدید باشد، ممکن است در حین جراحی نیاز به تزریق خون اضافی باشد تا جان بیمار به خطر نیفتد؛ به همین علت باید قبل از جراحی بینی، مقدار گلبولهای قرمز خون اندازهگیری شود.
گروه خونی
در آخر موردی که باید در آزمایشات قبل جراحی بینی مورد بررسی قرار بگیرد، گروه خونی بیمار است. در صورتی که بیمار از گروه خونی خود آگاه باشد نیازی به بررسی این فاکتور در آزمایش خون نخواهد بود. آگاهی از گروه خونی به پزشک کمک میکند در صورتی که بیمار حین جراحی خون زیادی را از دست دهد، بتواند به سرعت به او خون متناسب با خون خودش را تزریق کند.
تصویربرداری از بینی
قبل از جراحی بینی، پزشک باید به صورت کامل از وضعیت درونی بینی آگاه باشد. در برخی موارد ممکن است برای مثال بینی انحراف کمی داشته باشد از ظاهر آن مشخص نباشد و یا اگر بیمار به قصد درمان پولیپ میخواهد بینی خود را جراحی کند، پزشک باید از جای قرارگیری پولیپ، وسعت آن و… آگاه باشد تا به صورت دقیق و بدون هیچ ریسکی بینی را جراحی کند.
بررسی وضعیت قلب
از آن جایی که قلب وظیفه مهم و حیاتی را در بدن ایفا میکند، لازم است قبل از جراحی، وضعیت قلب بیمار به صورت کامل بررسی شود. وضعیت قلب از طریق نوار قلب، سی تی اسکن و… بررسی میشود. اگر مشکل بیمار بسیار حاد باشد، قبل از جراحی بینی، پزشک او را با آزمایشات قبل جراحی بینی به متخصص قلب و عروق معرفی میکند تا مشکل او قبل از جراحی برطرف شود.
بررسی وضعیت کلیه
وظیفه کلیهها در بدن دفع مواد اضافی است. در صورتی که کلیه افراد با مشکل مواجه باشد، ممکن است مواد سمی و زائد در بدن باقی بمانند که این موضوع بسیار خطرآفرین خواهد بود. بررسی وضعیت کلیه از طریق آزمایش ادرار انجام میشود که در این آزمایش مقدار اوره و کراتین از اهمیت بالایی برخوردار است.
بررسی وضعیت کبد
کبد اندامی است که تجزیه مواد شیمیایی در آن انجام میشود به همین علت سلامت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر فرد با مشکلات کبدی موجه باشد حتی در بیهوشی او نیز اختلالاتی به وجود میآید زیرا داروی شیمیایی تزریق شده به بدن او به درستی تجزیه نمیشود.
در نهایت چگونه میتوانیم از ریسک جراحی بینی خود بکاهیم؟
انجام آزمایشات قبل جراحی بینی باعث میشود تا پزشک از سلامت بدن بیمار آگاه باشد و کمخطرترین تکنیکها را برای جراحی بینی او انتخاب کند. پیشنهاد میکنیم برای دریافت بهترین نتیجه از جراحی بینی و کاهش عوارض و خطرات پس از آن، به کلینیک معتبر جراحی بینی سه رخ مراجعه کنید. پزشکان این مجموعه با تجربه و مهارتی که دارند میتوانند با توجه به شرایط بدن بیمار، بهترین روش را انتخاب کنند تا جان بیمار به خطر نیفتد و در عین حال بهترین نتیجه را از جراحی خود بگیرد.