جراحی بینی

بیهوشی و جراحی بینی و نکات مهم آن

یکی از دغدغه‌های مهم در جراحی بینی، بیهوشی است. زمانی که بیمار می‌خواهد بینی خود را جراحی کند؛ علاوه‌بر این که در جلسات مشاوره‌ای پیش از عمل باید درباره نوع فرم بینی تصمیم‌گیری کند، باید درباره نوع بیهوشی و جراحی بینی نیز صحبت شود. با این کار در نهایت بیمار از نتیجه جراحی خود رضایت کافی خواهد داشت و علاوه‌بر آن میزان عوارض پس از عمل بینی نیز کاهش می‌یابد و بیمار دوره نقاهت راحت‌تری را سپری خواهد کرد. دکتر ابوالقاسم هاشمی از جمله پزشکان حاذق در امر جراحی بینی است که با خیال راحت می‌توایند عمل بینی خود را به وی بسپارید و از نتیجه رضایت داشته باشید.

آیا بدون بیهوشی می‌توان بینی را جراحی کرد؟

برخی عمل‌های زیبایی را می‌توان بدون بیهوشی انجام داد و تنها با تزریق داروهای بی‌حسی، بیمار را جراحی کرد. جراحی بینی اغلب با بیهوشی کامل انجام می‌شود. شاید سال‌ها پیش بینی را از طریق بی‌حسی جراحی می‌کردند اما در سال‌های اخیر جراحی بینی صرفا با بیهوشی کامل انجام می‌شود.

توجه کنید که ممکن است برخی جراحی‌ها بسیار جزئی باشد که در این حالت پزشک می‌تواند با بی‌حسی مشکل بینی را برطرف کند. برای انجام عمل بینی وسیع‌تر و تغییر و تحول در ساختار و فرم بینی، باید بیمار به شکل کامل بیهوش شود تا مشکلی سلامت ایشان را تهدید نکند.

بیهوشی و جراحی بینی

عوامل موثر در بیهوشی

عوامل مختلفی روی بیهوشی و جراحی بینی موثر است. پزشک تمام این عوامل را باید قبل از جراحی بینی به صورت کامل بررسی کند. با بررسی شرایط  مختلف در نهایت احتمال بروز عوارض پس از جراحی نیز کاهش می‌یابد. در ادامه عوامل موثر در بیهوشی و عوارض پس از آن را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

تخصص پزشک

لازم است پزشک به صورت تخصصی شرایط بدن بیمار را بررسی کند. متخصص بیهوشی باید تمام داروهای بیهوشی را به صورت کامل بشناسد و بنابر وضعیت بدن بیمار، نوع جراحی و… بهترین داروی بیهوشی را برای بیمار انتخاب کند. اگر متخصص درباره تمام داروها آگاهی کافی نداشته باشد، ممکن است احتمال بروز مشکلات متعدد افزایش یابد.

بیماری زمینه‌ای

پزشک در جلسات مشاوره‌ای که پیش از جراحی برگزار می‌شود، از بیمار می‌خواهد جواب برخی آزمایش‌ها را به او نشان دهد. در این آزمایش‌ها موارد مختلفی مثل بیماری‌های قلبی، دیابت، بیماری‌های کلیوی و… بررسی می‌شود. برای مثال اگر فردی درگیر بیماری قلبی باشد، ممکن است حین جراحی به علت بالا و پایین شدن فشار خون و ضربان قلب، جان بیمار به خطر بیفتد.

بیماری دیگر تیروئید است. تیروئید دو نوع کم‌کار و پرکار دارد. اگر درگیر بیماری کم‌کاری یا پرکاری تیروئید است، لازم است پزشک اقدامات لازم را قبل از جراحی انجام دهد تا جان بیمار به خطر نیفتد؛ به طور کلی برای بیهوشی تیروئید پرکار خطر بیشتری را ایجاد می‌کند.

به صورت کلی پزشک باید قبل از جراحی تمام شرایط و وضعیت جسمانی بیمار را بررسی کند تا از دوز و داروی مناسب برای بیهوشی استفاده کند.

بیهوشی و جراحی بینی

وسعت جراحی

از دیگر عواملی که در بیهوشی و جراحی بینی موثر است، وسعت جراحی است. در صورتی که بینی شما نیاز به تغییر و تحول زیادی داشته باشد، لازم است دوز بیهوشی نیز افزایش یابد. اگر بینی قرار باشد به شکل بینی فانتزی و بینی نیمه فانتزی جراحی شود، لازم است مدت زمان جراحی نیز بیشتر و از داروهای قوی‌تری استفاده شود.

از طرفی اگر انحراف بینی زیاد باشد، بینی قوز داشته باشد، بیش از حد بزرگ باشد و… لازم است پزشک مدت زمان بیشتری را برای اصلاح فرم بینی صرف کند؛ به همین علت متخصص بیهوشی باید از داروی قوی‌تری برای بیهوشی بیمار استفاده کند. اگر جراحی جزئی باشد، میزان داروی بیهوشی تزریق شده کمتر خواهد بود و باعث می‌شود عوارض و ضررهای بیهوشی و جراحی بینی نیز کمتر باشد.

روش‌های بیهوشی

گفتیم عوامل مختلفی روی بیهوشی موثر است و پزشک بنابر شرایط مختلف، باید بهترین تکنیک را برای بیهوش کردن بیمار استفاده کند. به صورت کلی بیهوشی به دو صورت بیهوشی با آرامبخش و بیهوشی عمومی انجام می‌شود‌.

در ادامه درباره این دو روش بیشتر صحبت خواهیم کرد. البته توجه کنید که روش سوم بی‌حسی موضعی است که به طور معمول برای عمل‌های جراحی سنگین کاربردی ندارد و تنها برای عمل‌های سبک و به اصطلاح برای عمل‌های سرپایی از این مدل بی‌حسی استفاده می‌شود‌.

بیهوشی با آرام‌بخش

در این روش بیمار به صورت کامل بیهوش نمی‌شود بلکه با تزریق یک ماده به بدن او، کمی حالت بی‌حسی می‌گیرد و هوشیاری او کاهش می‌یابد. این روش برای کسانی که بیهوشی کامل برای آن‌ها مضر است بسیار مناسب خواهد بود زیرا احتمال بهوش نیامدن و ریسک بیهوشی به حداقل خود می‌رسد.

یکی از معایب این روش بیهوشی این است که افرادی که از این طریق بیهوش شده‌اند، صداهای مختلف حین جراحی را شنیده‌اند. برخی از این صداها ممکن است باعث اذیت شدن بیمار شود. در کنار معایب این روش، مزایای بیهوشی با آرام‌بخش این است که بعد از عمل بیمار درگیر عوارضی مثل سردرد، حالت تخوع، استفراغ و… نخواهد شد.

بیهوشی و جراحی بینی

بیهوشی عمومی

در این روش بیهوشی بیمار به صورت کامل بیهوش می‌شود و به نوعی می‌توان گفت بیمار به خوابی عمیق فرو می‌رود. داروی بیهوشی از طریق رگ گردن یا رگ دست به بدن بیمار تزریق می‌شود. در این روش بیهوشی، بیمار برای تنفس نیاز به لوله تنفس دارد زیرا بدن او به تنهایی قادر به تنفس نخواهد بود. این در حالی است که در بیهوشی با آرام‌بخش بیمار به خودی خود می‌تواند نفس بکشد.

در این نوع بیهوشی بیمار به هیچ عنوان احساس درد نخواهد داشت و بعد از عمل صداهای مختلف در جراحی را به خاطر نخواهد آورد. در اغلب موارد برای جراحی بینی، بیماران را به همین روش بیهوش می‌کنند تا بیمار حین جراحی مشکلی نداشته باشد. به طور معمول احتمال بروز برخی عوارض با این روش بیهوشی مانند سرگیجه، سردرد و تهوع وجود خواهد داشت که شدت آن‌ها در افراد مختلف متفاوت است.

عوارض بیهوشی برای جراحی بینی

درست است که بیهوشی به صورت کامل برای بیمار بهتر است و باعث می‌شود دردی را حس نکند، اما در کنار آن ممکن است برخی از افراد درگیر عوارضی شوند. این عوارض برای تمام افراد رخ نخواهد داد و تنها برخی افراد که بدن حساس‌تری دارند درگیر این عوارض می‌شوند. این عوارض عبارت‌اند از:

  • سرگیجه و سردرد
  • ضعف
  • سرمای شدید و لرز
  • احتمال خارش بدن
  • احتمال کبودی بیشتر صورت
  • درد عضلانی در قفسه سینه و شانه
  • حالت تهوع و استفراغ
  • بروز اختلال در دفع ادرار

برای جلوگیری از درگیر شدن با این عوارض، راه‌کارهای مختلفی وجود دارد که پزشک بنابر شرایط بدن شما، بهترین مراقبت‌ها را به شما پیشنهاد می‌دهد. به طور کلی عوارض ناشی از بیهوشی دائمی نیستند و با کمی صبر و رعایت نکات پزشکی به طور طبیعی از بین خواهند رفت.

بیهوشی و جراحی بینی

در نهایت چگونه می‌توانیم عملی بدون درگیری با عوارض بیهوشی را تجربه کنیم؟

عوارض پس از بیهوشی و جراحی بینی ممکن است برای هر کدام از بیماران رخ دهد. تجربه و مهارت پزشک و مراجعه به کلینیک معتبر جراحی بینی  باعث کاهش این عوارض می‌شود‌. پیشنهاد ما به شما مراجعه به کلینیک زیبایی سه رخ است‌. این مجموعه به بهره‌مندی از پزشکان و متخصصان باتجربه توانسته رضایت افراد بسیاری را به خود جلب کند. متخصصان بیهوشی این مجموعه در ابتدا شرایط بدن شما را به صورت کامل بررسی می‌کنند و پس از آن بهترین داروی بیهوشی و مناسب‌ترین دوز را برای شما انتخاب می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا